Technisch moeilijke projecten zorgen voor wrijving, maar wrijving zorgt voor glans.

Nieuws

Borrenbergs Bouwbedrijf heeft al meerdere projecten mogen realiseren voor Ralph van Hoorn (Van Hoorn Carbide). In eerste instantie voor een woning, hierna volgde ook een uitbouw aan het bedrijfspand van Van Hoorn Carbide. De projecten brachten verschillende technische uitdagingen met zich mee, maar samen zijn alle projecten tot een mooi eindresultaat gebracht. Ralph is gevraagd over zijn ervaringen met Borrenbergs Bouwbedrijf.

Hoe bent u in contact gekomen met Borrenbergs Bouwbedrijf?

“Wij zijn zelf echte Brabanders, maar wonen in Limburg. Het was daarom onze wens om bij onze projecten een Brabantse aannemer te betrekken. Borrenbergs Bouwbedrijf zit natuurlijk in Luyksgestel wat weer redelijk vlakbij onze huidige woonplaats is, dus zo zijn wij eigenlijk bij hen terecht gekomen. Destijds hebben zij direct een goede calculatie voorgelegd en het project zo uitgevoerd. Het was zowel prijstechnisch goed op orde, als het goede persoonlijke contact. Ze doen niet moeilijk over dingen die niet moeilijk hoeven te zijn. De communicatie is heel open en eerlijk. Het klikte meteen al heel goed en dat is nog steeds zo.”

Wat heeft Borrenbergs Bouwbedrijf voor u gedaan?

“Van alles! Ik ben ze tegengekomen bij het bouwen van mijn huis, mijn woning aan de bosrand in het Weerterland. Dat is een heel modern huis en dat hebben we samen met hen volledig opgebouwd. Een aantal jaren geleden heb ik daar een forse uitbouw aangezet en ook die heeft Borrenbergs Bouwbedrijf weer voor ons gerealiseerd. Aan de ene kant hebben ze een volledig nieuwe bouw plus aanbouw gedaan en aan de andere kant hebben zij voor ons de uitbreiding aan ons bedrijfspand ons hoofdkantoor hier gerealiseerd. Het bedrijfspand is in 1998 gebouwd en in 2014 hebben we daar het pand bijna verdubbeld. Deze uitbouw is gedeeltelijk kantoor en gedeeltelijk fabriekshal geweest. Dus in totaal drie projecten. Eerst één nieuwbouwhuis wat al een 1800 kuub is, dus dat was al een flink project. Hierna vervolgens twee keer een aanbouw waarvan één zakelijk en één privé.”

Wat waren de uitdagingen gedurende het project?

“Het huis dat we gebouwd hebben is hypermodern met overhangende delen van drie à vier meter zonder ondersteuning. Deze hangen vrij met een heel huis er bovenop. Dus dat was technisch nogal spannend. Dat zouden we nooit alleen gekund hebben en hier moesten we dus een bedrijf bij betrekken. Het project op de zaak betreft een aanbouw van anderhalf duizend vierkante meter. Het gebouw is tegen een andere pand aan dus ook dat brengt een grote technische complexiteit met zich mee. Deze projecten konden we echt niet alleen.”

Hoe heb je de samenwerking beleeft?

“De aanpak bij de projecten zowel privé als zakelijk was hetzelfde en beide naar tevredenheid. Ik was zelf erg actief betrokken bij de projecten omdat ik het ook leuk vind. Deze mogelijkheid was er gelukkig ook vanuit hen. De uitvoering dat is altijd met Jacky Borrenbergs en dat vind ik een erg fijne samenwerking. Natuurlijk komt het wel eens voor dat er wat onenigheid ontstaat over bepaalde kwesties. Dan is het een kwestie van duidelijk maken aan elkaar wat je ervan vindt en dan los je dingen samen weer op. Je moet elkaar ook de ruimte geven. Wanneer je dit soort complexe projecten maakt dan is het ook logisch dat er af en toe een kleine discussie is, maar dit gaat altijd wel gewoon op een prettige manier. Je hebt niet altijd dezelfde inzichten esthetisch en bouwtechnisch.”

“Borrenbergs Bouwbedrijf heeft altijd goede vragen gesteld als het gaat over uitvoering en detaillering. Dit is natuurlijk altijd lastig, maar de communicatie is hierin ook altijd eerlijk en open geweest. Ze vroegen ook naar dingen waar ik zelf nog niet over had nagedacht. Hier kwamen ze dan ook zeker wel zelf met voorstellen over hoe we dit dan konden invullen. Zo zeiden ze bijvoorbeeld: ‘Ja, dit hier moet afgetimmerd worden’. Dat was wel fijn want daar wist ik geen fluit van. Dan vroeg ik vaak gewoon hoe we het dan het beste konden doen en wat het ongeveer zou gaan kosten. Zij gaven hier dan voorbeelden van met de geschatte kosten en hier werd dan een keuze in gemaakt. Zo hebben we veel dingen gedaan, het zijn vakmensen die weten waar ze over praten“

Zou je Borrenbergs Bouwbedrijf aanbevelen?

“Zeker! Het is een betrouwbare club die goede kwaliteit maakt. Daarbij zijn het erg fijne mensen om mee samen te werken. Kijk, er zijn altijd bepaalde problemen binnen een bouw of dingen waar je tegenaan loopt, maar deze hebben ze altijd netjes opgelost en Borrenbergs Bouwbedrijf werkt altijd super goed. Ik wil ook eigenlijk helemaal niet meer met een andere aannemer werken.”

Als we vragen wat Ralph ons familiebedrijf voor cijfer zou geven, geeft hij het volgende antwoord: “Ik zou hen een 8,5 geven. Wat kunnen ze doen om dit een 10 te maken? Dat vind ik een lastige. Ik vind namelijk dat ze het heel goed doen. Van iedereen is natuurlijk wel wat te zeggen, maar ze ik heb gewoon een hele goede relatie met hen.”